La mascareta i l’art de posar-se-la a les xarxes

apps trànsit
Les millors apps per monitoritzar el trànsit
18/06/2020
youtube tablet
Youtubers divulgadors que voldràs que coneguin els teus fills
15/07/2020
Mostrar tot

La mascareta i l’art de posar-se-la a les xarxes

mascareta covid-19

Porta ja uns quants mesos entre nosaltres i ja no podem anar enlloc sense ella. Ens referim a la mascareta contra la Covid-19. El que abans ens resultava estrany i només vèiem per la tele a les ciutats d’alguns països asiàtics s’ha convertit en un element més de la normalitat d’aquest excepcional 2020 que estem vivint. De l’escassetat de mascaretes al principi de la pandèmia hem passat a una varietat de dissenys quasi infinita. Però el més important segueix sent el mateix: com s’ha de posar correctament i com no la mascareta. Les xarxes en van plenes amb consells, falses creences i vídeos hilarants. Recopilem algunes de les publicacions més virals d’aquests últims mesos.

 

Com es posa correctament?

Des que es va començar a fer obligatori l’ús de la mascareta per sortir al carrer en ple confinament, han estat diversos els consells i maneres adequats per posar-se bé una mascareta. En un vídeo penjat a Twitter, un metge va mostrar el mètode infal·lible, trucs inclosos, a l’hora de col·locar-se la mascareta. És el tutorial definitiu.

Falses creences

A part dels mils i mils de posts explicant l’ús correcte de les mascaretes, no van ser pocs també els que difonien mentides sobre aquestes. És per això, que els usuaris van haver de sortir a desmentir aquestes estafes per a seguretat del personal. Una de les informacions errònies que més van circular deia que la mascareta era reversible i el seu ús depenia de si la persona estava malalta o no. Falsa alarma.

View this post on Instagram

Oigan, que esto es de primero de pandemia. No puede ser que a estas alturas, echados ya a las calles y con un pie en muchos trabajos, siga habiendo gente difundiendo este bulo. ______ La parte azul siempre va por fuera porque es una capa impermeable. ______ La parte blanca siempre va por dentro porque es una capa que retiene la humedad. Poner esta capa blanca por fuera NO es buena idea porque puede retener la humedad externa en lugar de tener la misión impermeable de la capa azul. ______ Entre capa y capa, tenemos el filtro. ______ Las mascarillas quirúrgicas no están hechas para filtrar de fuera hacia adentro y no lo van a hacer así las pongamos del derecho, del revés o haciendo el pinopuente. Tampoco poniendo dos, una en cada sentido: no olvidemos que están diseñadas para ajustar bien a la cara y los experimentos pueden alterar esta función. _______ Insisto: esto es de primero de pandemia. La mascarilla quirúrgica es la recomendada para que la población en general salga a la calle, cuando no se entrañan otros riesgos, y aprender a ponerla y quitarla bien es fundamental. ________ Para la clase de mascarillas de tercero de pandemia (diferencias entre las KN95, N95, marcado CE, GB2627) tuvimos ayer a @farmagemma en #BOTITV . Tenéis el directo disponible en mi canal de YouTube. 😷

A post shared by Boticaria García (@boticariagarcia) on

Vergonya aliena

Acabem amb el recull d’alguns vídeos que mostren com no s’ha de posar la mascareta. El més destacable és que les persones que protagonitzen aquests fails son polítics i autoritats que haurien de tenir clar com funciona la mascareta i donar exemple. Riure per no plorar.

Abrir chat
¿En qué te podemos ayudar?
Hola,
Nos ponemos en contacto por whatsapp en cuanto podamos. Y si prefieres el teléfono, cuándo podemos llamar?